15. dubna 2014

Velikonoční dekorace I. : Pečený beránek

Omlouvám se za zabarvené prkýnko.
Dnes mám tip na velikonoční dekoraci pro ty z vás, kdo si nepotrpíte na kreativitu a nějaké lepení, stříhání či jiné tvoření není pro vás. Jediné co budete potřebovat je trocha kuchařského umu, vzhledem k tomu, že beránek se pokrývá sněhem, dá se prominout i jeho lehce připálená verze ;). Tak vzhůru na to!

Můj tip: Jelikož máme opravdu maličkou formu na beránka, rozhodla jsem se, že udělám stejné množství těsta jako na bábovku a jen odleju část těsta do beránkové formy.
(Těsto můžete udělat prakticky jakékoliv na suchou bábovku, třeba olejovou. My máme rádi bábovku Margot, takže jsem udělala tu. Je úplně jednoduchá a přikládám recept :) )


Budeme potřebovat:
  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 tyčinka Margot
    (1 hrnek = 250 ml)
Příprava:
Smícháme všechny ingredience a šleháme ručním elektrickým šlehačem, až bude směs nadýchaná (=budou se na ní tvořit bublinky). Část nalijeme do formy beránka a zbytek na vyšší plech nebo do formy na bábovku. Pečeme v troubě vyhřáté zhruba na 200°C 30-40 minut. (Je dobré bábovku i beránka zkontrolovat už po dvaceti minutách.
Sníh na beránka: 1 bílek; 3-4 polévkové lžíce cukru moučka; pár kapek citronové šťávy; cukrářská zdobička nebo šikovnějším stačí lžíce; lentilky (lze nahradit novým kořením a hřebíčkem); stužka
Bílek a cukr utřeme do pevného sněhu (pevný = nesmí téct) do kterého během šlehání nakapeme citronovou šťávu. Vzniklým sněhem beránka ozdobíme a ještě než ho necháme schnout a tuhnout použijeme lentilky na oči a nos; a pod krk uvážeme stužku.
Hotovo! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) // Komentáře jsou moderované tzn. zobrazí se až po schválení.