4. října 2015

Power of makeup || Síla makeupu

Dnes pro vás mám rychlo-článek na téma síla makeupu. Vím, že toto téma je ve společnosti stále aktuální a řeší se zda makeup ano, či ne. V mém případě se rozhodně přikláním k ano, protože jak je zřejmé jinak bych o líčení neměla celý blog. Nicméně pojďme se na téma zaměřit více do hloubky.

Podle mého trocha makeupu nemůže uškodit vůbec nikomu, ať už se jedná jen o řasenku či zamaskování nedokonalostí korektorem a pudrem. Všeho ale musí být s mírou, protože právě množství je většinou to co z naprosto krásného makeupu vytvoří dokonalý děs - to bez legrace.

Stává se mi poměrně často, že potkávám ženy (dívky) s nepřiměřeným množstvím makeupu a rázem si vzpomenu na stovky vtipů vyjadřujících se o makeupu jako o paštice. Protože buďme k sobě upřímní, ono to tak opravdu vypadá. I zralá pleť nemusí být zaplácnutá tunou makeupu, stačí použít výživný podkladový krém a makeup zvolit je lehký nebo v případě, že trpíte na akné či jiné nedokonalosti je vhodné je zamaskovat jen lokálně korektorem a neplácnout na sebe půlku tuby.

Kromě makeupu se většinou ještě přehání množství tvářenky. Klasický příklad Marfušky potkáte snad v každém městě. Přitom stačí štětcem do tvářenky jen lehce ťupnout a poté nanášet na pleť a v případě, že už to přeženete tak vzít štětec na pudr a přebytečnou tvářenku více rozetřít do ztracena. Žádná složitá věda.

Posledním bodem jsou linky nakreslené kajalovou tužkou, spousta mladých slečen si myslí - čím víc, tím líp, ale to kouzlo spočívá v pravém opaku. Stačí jemná linka a ne napodobenina obličeje medvídka pandy. Opět není to nic složitého, chce to jen trošku myslet a být k sobě upřímní.

Nepopírám, že se mi nelíbí výrazné líčení, sama chodím výrazně nalíčená, ale decentně, pokud už zvolím výrazné linky, na pleť už nanáším jen minimum tvářenky a rtěnku raději nahradím barveným balzámem. Naopak, když zvolím výrazné rty snažím se držet přirozenosti na očích. Easy peasy.

Ale hlavní gró tohoto článku je, jaké dokáže makeup zázraky. Proto přidávám svoji fotku, kde jsem nemocná nenalíčená a vedle asi po 10 minutách líčení. Výsledek je až ohromující a přitom stále decentní.

Co myslíte, má makeup sílu? :)

Omluvte prosím kvalitu fotky je pořízená mobilem. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) // Komentáře jsou moderované tzn. zobrazí se až po schválení.