27. června 2015

Wien || Fotky z Vídně


Ve středu 24. 6. 2015 jsem se zúčastnila školního poznávacího zájezdu do Vídně. Z celé školy jel jeden plný autobus, což znamená, že nás jelo asi 50. Možná si říkáte, že jet někam jako zájezd má tunu nevýhod, ale na druhou stranu máte se koho držet, jedete s někým, kdo dané město zná a máte tak jistotu, že polovinu výletu nestrávíte hledáním správné cesty. Teď už ale k samotnému výletu.


Vyráželi jsme krátce po půl šesté a vůbec vstát byl jeden z nejtěžších úkolů, nicméně všichni jsme to zvládli a mohli jsme vyhlížet autobus. Po jeho příjezdu jsme se všichni usadili na svých místech a vyrazili směr Vídeň. Cesta uběhla poměrně rychle, hodně jsme si povídali, poslouchali písničky nebo spali. Krátkou přestávku jsme měli před Mikulovem a poté byla přestávka až v Rakousku u malého supermarketu, kde jsme si mohli nakoupit sladkosti a různé místní speciality pro naše blízké. Můj nákup byl poměrně skromný a najdete jej na konci článku.

Poté co jsme dorazili do Vídně jsme jako první navštívili zámek Schönbrunn, v areálu zámku jsme si prohlédli výstavu kočárů a po ní následoval krátký rozchod, který jsme téměř celý strávili čekáním na WC a dále focením selfíček. :D Z Schönbrunnu jsme se dále přesunuli do centra města a do Hofburgu - sídla rakouských panovníků, zde jsme si prohlédli náměstí hrdinů, obdivovali architekturu jeho jednotlivých částí a viděli i původní pozůstatky Vindobony (keltské osady, která stála na místě dnešní Vídně).

Po Hofburgu následovala procházka vídeňskými uličkami během které jsme viděli několik dalších pamětihodností - např. dům W. A. Mozarta, Blutgasse (Krvavou uličku), kavárnu Deml nebo dům, kde pobýval T. G. Masaryk. Cílem této procházky byl Stephensplatz, jehož dominantou je gotická katedrála sv. Štěpána, která upoutá hlavně svou střechou, na které je vytvořena mozaika z tašek.

Po pár slovech o historii Stephansdomu jsme dostali osobní volno na oběd a nákupy. My jsme jako první zamířili k nejbližším lavičkám, kde jsme si snědli své svačiny. Poté jsme prošli několik obchodů, projeli se výtahem v obchodním domě Steffl, kde jsme měli krásný výhled právě na střechu Stephansdomu, dali jsme si dort v Aidě - L. jahodový, E. vanilkový s borůvkami a já trüffle torte (v překladu asi pralinkový) na závěr osobního volna jsme si nechali prohlídku Stephansdomu, který je skutečně nádherný a návštěvu prodejny Manner, protože co by to bylo za Vídeň bez Mannera, že ano? :D

Poslední částí našeho zájezdu byl zábavní park Prater, kde jsme utratili asi nejvíc peněz, protože většina atrakcí byla poměrně drahá. Já jsem šla na mini horskou dráhu a pak na obří kladivo, ze kterého si pamatuju jen svoje ječení a přesýpající se vnitřnosti :D i tak to stálo za to. Velkou legraci jsme si užili i při dorozumívání, takže celý zájezd jsme se domlouvali německo-anglicky. Celý výlet se nám vydařil, vyšlo i počasí a já doufám, že jsem ve Vídni nebyla naposledy.























Pokud máte zájem o převyprávění zážitků i od někoho jiného, určitě mrkněte sem. ;)

Většina fotek jsou mé, některé další od spolužáků - L. & E..

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) // Komentáře jsou moderované tzn. zobrazí se až po schválení.