14. března 2015

Room detox | Pouštíme si jaro domů

Spring home

Spring home via polyvore

I když to venku místy ještě nevypadá, tak jaro se blíží a po celé šedivé zimě si myslím, že právě jaro je ideální čas na změny a úklid pokoje.


Nevím jak vám, ale mně přijde, že po každé zimě je můj pokoj ponurý, šedivý a vůbec takový bez života. Nejlepším receptem jak se zbavit tohoto pocitu je provést radikální úklid nebo pomocí malých krůčků docílit celkové přeměny. Proto mám pro vás dnes několik tipů  jak dostat jarní náladu do šedivého a neútulného pokoje.

Já osobně mám tuto úlohu ještě ztíženou barvou mého pokoje. Z větší části je totiž vymalovaný na fialovo a fialová celkově není, dle mého, moc jarní barva. Ale nebudu si tady stěžovat na výmalbu a konečně se s vámi podělím o své tipy & triky.
  • BARVY! Je úplně jedno jakým způsobem je do pokoje dostanete, zda pouze vyměníte povlečení, pořídíte barevné obrázky nebo se rozhodnete pro novou výmalbu. Jaro k barvám přímo vybízí a věřte, že barvy vám dodají potřebnou radost do života a připraví vás na nadcházející teplé období.
  • VŮNĚ! Podobný případ jako u barev, vyměňte svíčky s vůní vanilky nebo vánočního cukroví za jemné květinové nebo svěží citrusové. Pomoci si také můžete nákupem řezaných květin, které kromě vůně, splní také kritérium barev a vnesou do vašeho pokoje život. Co zkusit třeba tulipány? 
  • PROSTOR! Ten částečně souvisí s tím úklidem v úvodu, ale nebojte, nemusíte gruntovat jako o život. Stačí si např. urovnat knihovnu, přetřídit cetky a serepetičky na poličkách, které nejsou k ničemu jen lapají prach nebo si jen urovnat věci na pracovním stole a všem tužkám a kancelářským potřebám pořídit nové stojánky či boxíky. 
  • ZMĚNY! Tento bod se pojí s bodem předchozím. Pokud nechcete pokoj nějak moc uklízet, tak jen předělejte věci na jiné místo. Proč vypadá pokoj nudně? Protože všechno má své místo a vypadá pořád stejně. Pokud nemáte rádi velké změny, tak začněte zlehka stačí přehodit obrázky na stěnách na jiné věšáčky. Možná si teď říkáte, že to ani nemůže fungovat, ale zkuste to opravdu pokoj dostane úplně jiný ráz. 
  • SLUNÍČKO & VZDUCH! Poslední bod je hodně praktický. Kdykoliv se udělá venku hezky, neschovávejte se za žaluzie nebo závěsy, pusťte si sluníčko do všech místností a pravidelně větrejte, protože po zimě vás nic neprobudí tak dobře jako čerstvý vzduch a sluneční svit ;). 
Doufám, že moje tipy vám budou k něčemu užitečné, a že někoho z vás vyburcují ke změnám vzhledu svého pokoje. Já se budu těšit zase příště :). 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :) // Komentáře jsou moderované tzn. zobrazí se až po schválení.